EPISOD TERBARU BOBOIBOY MUSIM 3 EPISODE 24 JAGALAH BUMI BAHAGIAN 4

Si ketua yang bantut dan berbaju serba merah menyoal semula konco-konconya tentang rancangan mereka. BoBoiBoy dan kawan-kawan pergi bersembunyi sementara Ravi J. Ejo Jo lantas menendang Golem Tanah sehingga jatuh, lalu menahannya dengan kuasa Yaya. Yaya tidak begitu yakin kerana robot itu terlalu besar, tetapi Adu Du mendesaknya untuk mencuba. Dia dikatakan akan mejadi watak baru bagi BoBoiBoy musim 2. Bago Go memperkenalkan dirinya sebagai penjual senjata haram terhebat walaupun sudah masak dikenali oleh seluruh geng BoBoiBoy, diikuti oleh Wak Baga Ga si bomoh penipu seantero dunia yang sudah dikenali oleh Adu Du dan Probe.

Kumar yang sedang sebak menonton berpesan kepada anaknya tidak mengapa demi keselamatan Bumi. Rob dan Robert terharu mendengar rayuan makhluk hijau itu, tetapi Roberto pula tidak termakan lalu menutup terus pintu bilik kebal sehinggakan menyepit lengan Adu Du sambil mengingatkan bahawa jenayah mereka bertiga tidak sama dengan jenayah Adu Du yang dahulunya ingin menakluki Bumi. Akhirnya tekanan BoBoiBoy mereda. Adu Du telah menjadi jahat kembali. Gelagat Papa Zola yang “lawak” membuatkan Ejo Jo hampir hilang tumpuan. Adu Du mengatakan bahawa Bago Go yang menipunya dahulu, tetapi Bago Go membalas supaya tidak menceritakan hal-hal tentang sekolah menengah padahal Adu Du tidak pernah sekolah dengan Bago Go!

BoBoiBoy dan kawan-kawan yang tengah nongkrong di Kedai Tok Aba dan menonton berita tersebut kemudian memutuskan pergi ke sekolah untuk menyelidiki kejadian tersebut. Ini berterusan sehingga Adu Du masuk ke bilik.

Yaya tidak begitu yakin kerana robot itu terlalu besar, tetapi Adu Du mendesaknya untuk mencuba. Papa Zola mengajar Kelas Pendidikan Jasmani, dan mencabar BoBoiBoy dan Fang untuk berlumba membawa telur dalam sudu sebagai suatu cara untuk mendisiplin mereka yang menganggap sukan itu ‘kebudak-budakan’ dan ‘tidak mencabar’.

Mukalakus bangkit kembali dan berjaya mengalahkan 2 peringkat tertinggi BoBoiBoy.

Senarai episod BoBoiBoy

Tetapi tiba-tiba, seekor raksasa yang bernama Multi-Monster itu muncul dari situ. Bago Go memperkenalkan dirinya sebagai penjual senjata haram terhebat walaupun sudah masak dikenali oleh seluruh geng BoBoiBoy, diikuti oleh Wak Baga Ga si bomoh penipu seantero dunia yang sudah dikenali oleh Adu Du dan Probe. Ibu Bu mengingatkan anaknya supaya memberitahunya jika dia menginginkan apa-apa, ibunya itu boleh menaja semuanya kerana perniagaannya, Ibu Bu Butik pun sudah ada cawangan.

  POKEMON RIVAL DESTINIES EPISODE 48 MELOETTA AND THE UNDERSEA TEMPLE HD

Kata Probe, itu adalah air koko Tok Aba, membuatkan Ibu Bu tergamam sebentar kerana sesungguhnya sumber tenaga koko adalah sumber tenaga yang sudah pupus di planet boboboy mereka.

Hal itu dimulai saat ia melakukan pertunjukan bola api kepada ayam-ayam di belakang rumah Mak Cik Kantin. Adu Du bertanya mengapa ibunya tiba-tiba datang melawat.

BoBoiBoy (English) Season 2 Episode 1, 2 & 3

Fang sekali lagi bercadang supaya menyerbu dengan jqgalah, tetapi BoBoiBoy mengingatkan bahawa kuasa bukan digunakan untuk kekerasan. Maka Rob, Robert dan Roberto berebut-rebut untuk minum ais blended coklat strawberi yang sejuk itu, sehinggalah BoBoiBoy tampil di lubang jeli untuk menawarkan pelbagai minuman lain kepada mereka dan para tebusan secara percuma. BoBoiBoy dan Gopal mula menyiasat mengapa Ochobot pengsan setiap kali melihat Fang dan mengapa Fang membeli biskut-biskut Yaya setiap hari sebelum ke sekolah.

Akan tetapi Scambot jagaalah belum kalah, malah membentuk Tembakan Meriam Kodok Bawah Tempurung dengan lengan-lengan dan melepaskan tembakan berupa pancaran warna-warni pelangi yang cukup kencang untuk menjatuhkan Sampahbot Wing X dari angkasa ke permukaan Bulan lalu rosak teruk dengan hanya sebatang jari yang masih elok. Maka Probe cemas lalu melepaskan sedas tembakan laser ke arah Scambot untuk mengalihkan perhatian, kemudian meminta supaya tidak ditembak atas alasan menjadi wartawan yang tidak boleh dicederakan ketika berperang.

Sungguh mudah Gopal tergoda dan hampir mengisi borang pada tablet Bagi Gi, tetapi sempat dihalang oleh Ying. Sementara itu, Tom mengarahkan konco-konconya untuk menggunakan Tembakan XYZ dengan memancarkan laser kuat ke angkasa untuk menghalang perjalanan pulang Sampahbot ke Bulan.

Jambul melakukan temubual tebusan dengan dirinya sendiri yang turut berterima kasih kepada wira-wira kecil itu. Jambul dengan jurukameranya menyambung laporan. Nizam Razak Anas Abdul Aziz.

Kawan-kawannya teruja melihat kuasa BoBoiBoy dan tiba-tiba muncul Ochobot yang juga dibawa ke situ. Tetapi, kapal angkasa itu dikepung oleh lima buah kapal angkasa lain yang asing. Ochobot dan Tok Aba telah sampai di atas kapal angkasa Ejo Jo. BoBoiBoy berasa terkejut dan cemas melihat kesakitan yang Adu Du alami dan menyuruh Gopal supaya menukarkan pintu bilik kebal kepada jeli.

  GOSSIP GIRL SEASON 4 EPISODE 2 DOUBLE IDENTITY CUCIRCA

Maka Adu Du menyuruh Probe msim mereka. BoBoiBoy berlari-lari untuk pergi ke rumah Makcik Kantin untuk menjawab seruan minta tolongnya yang mengalami kebakaran reban ayamnya.

boboiboy galaxy ep 23

Jsgalah ia melihat sesosok misterius yang membakar tempat-tempat tersebut, ia terbangun dari tidurnya. Kemudian, mereka berdua pergi ke warung Tok Aba untuk menyampaikan berita baik itu. Gopal bertanya, siapa pula yang akan memakai jam kuasanya. Ejo Jo terkejut dan marah melihat musuh-musuhnya terlepas lalu menyuruh Naga Bayang untuk menyedut mereka semua dengan lebih kuat.

Sedang dia rancak menimbangnya, tiba-tiba Gopal muncul dan ianya mengejutkan BoBoiBoy. Ketika BoBoiBoy masuk ke dalam tren, dia berselisih dengan seorang budak lelaki misteri yang keluar dari tren tersebut. Datuknya menganggap Ochobot sebagai robotnya kerana dia diaktifkan dengan epidod.

Gopal menawarkan dirinya untuk memandu, lalu kapal angkasa itu terus berangkat. Ini membuatkan Probe berasa hairan sama ada “Tom” adalah nama sebenarnya atau pun bukan. Disebabkan masalah ingatan yang tidak pulih, Adu Du dan konco-konconya berjaya menipu dan menghasutnya supaya bersubahat dengan mereka. Mula-mula, penghawa dingin di dalam bilik kebal dimatikan. Probe yang bersembungi di sebalik pokok menembaknya dan ianya terpelanting ke atas lumpur hijau.

Setibanya BoBoiBoy di situ, dia mendapati bahawa reban itu sudah pun rentung.